Op initiatief van de gemeenten

Durbuy, Hotton,
Marche-en-Famenne, Nassogne,
Rochefort, Somme-Leuze

en van
Met de steun van

Fonds européen agricole pour le développement rural: l’Europe investit dans les zones rurales.

Avec le soutien du Commissariat général au Tourisme

Een netwerk van 350 km voor al uw fietstochten !

video
Het "Pays de Famenne", dat is een uitzonderlijk natuurerfgoed, uitgespreid over delen van de provincies Namen en Luxemburg. Zijn grootste troeven zijn toeristische trekpleisters als de steden Rochefort, Marche en Durbuy, de grotten van Han-sur-Lesse, en de valleien van de Lesse, de Lhomme en de Ourthe.

Het Pays de Famenne, dat is ook dé ideale omgeving voor fietstochten langs groene fietsvriendelijke wegen. Op het programma? Landschappen die tegelijk grandioos en verrassend zijn, heerlijke momenten van rust in de gezonde buitenlucht… Maar ook routes op maat dankzij een netwerk van 350 kilometer boordevol knooppunten en tal van verschillende routemogelijkheden. Dé ideale manier om de pracht van de Ardeense bossen te ontdekken, of de zo typische architectuur van onze dorpen!

Uw fietstochten makkelijk én digitaal!

Uw fietstochten in het Pays de Famenne voorbereiden en personaliseren, dat is makkelijk én praktisch!De voordelen? Een netwerk op maat en knooppunten waarmee u uw route in alle eenvoud kunt aanpassen, zowel voor als tijdens de tocht. Er zijn ook SityTour-applicaties die toegankelijk zijn vanop uw smartphone. De perfecte oplossing om te weten waar u zich bevindt en rechtstreeks toegang te krijgen tot hopen nuttige informatie… En om alle geheimen van uw bestemming te ontdekken!

carte_situation_ju.jpg____640_x_480_

Opgelet: twee moeilijke doortochten op het netwerk (thematocht “Les Crêtes”)


1) in Heure-en-Famenne (Somme-Leuze)
Alternatieve route om het bos van Heure-en-Famenne te vermijden (oneffen weg tussen knooppunten 97 en 99, en 98 en 99). De weg naar het bos van Heure blijft echter een aanrader door het mooie landschap. Klik op de kaart om in te zoomen.

Itin__raire_bis_Heure_en_Famenne.jpg____640_x_480_

2) in Fronville (Hotton)

Route gewijzigd in de buurt van knooppunt 14: doortocht door de camping van la Mayette verboden. Er is een omleiding van 100 m via een redelijk steil en smal aardewegje. We raden aan om hier van de fiets te stappen.

Itin__raire_bis_Fronville.jpg____640_x_480_

Waarschuwing RAVeL tussen Durbuy en Barvaux is gesloten voor 15 dagen tot medio september 2016.

 Volg de omweg borden. Bouwvergunningen variëren van 29/08 tot 28/10/16. Meer informatie www.durbuy.beMentions Légales

Rue Saint Laurent, 14 | B-6900 Marche-en-Famenne
T : +32 084/222.583 | F : +32 084/222.593 | info@famenne-a-velo.be