Vlot eropuit langs knooppunten!

 

De knooppunten maken het u makkelijk om vlot en in alle flexibiliteit uw fietsroute of uw wandelroute uit te tekenen en te volgen. Uw ontdekking van het Pays de Famenne vooraf uitvinden, uw persoonlijke route onderweg heruitvinden ... het kan allemaal. En verdwalen kan dan weer gewoon niet!

 

De bewegwijzering met knooppunten, wat is dat?

 

De knooppunten, dat is een concept dat zijn sporen al ruim verdiende op routes in Nederland, Vlaanderen en in de Oostkantons. Nu wordt het ook zowat overal in Wallonië ingevoerd.

Het principe? Eenvoudig: Het netwerk voor langzaam verkeer is bezaaid met borden die een nummer dragen. Deze borden zijn niet enkel bakens, maar ook knooppunten van het netwerk, die het mogelijk maken om een route aan te passen en te wijzigen. Dankzij deze vele scharnieren kunt u, onderweg, gewoon beslissen om uw tochtje wat langer of korter te maken.

350 kilometers fietspaden

 

Het Pays de Famenne, dat is uitzonderlijk natuurlijk erfgoed, dat zich voor een deel uitstrekt in de provincie Namen en voor een deel in de provincie Luxemburg. Het biedt een hele waaier aan opmerkelijke toeristische trekpleisters, zoals de stedenRochefort, Marche en Durbuy, de Grotten van Han-sur-Lesse, of de valleien van de Lesse, de Lhomme en de Ourthe.

Het Pays de Famenne, dat is ook de ideale omgeving voor fietstochten over groene fietspaden. Op het programma? Tegelijk grandioze en verrassende landschappen, momenten van pure ontspanning in de gezonde buitenlucht ... Maar ook routes op maat, dankzij een netwerk van 350 kilometer boordevol knooppunten. De gedroomde manier om op te gaan in de pracht van de Ardense bossen of de zo typische architectuur van onze dorpen te ontdekken!

Dit groen netwerk voor tochten en tochtjes op twee wielen, verbindt de verschillende RAVeL-routes van de regio met elkaar. Beter nog: het is aangelegd rond een aantal stations, zodat u uw uitstap erg makkelijk kunt programmeren en ook de regio onderweg kunt ontdekken. Buiten de RAVeL-routes, leidt uw stalen ros u langs verharde, onverharde en plattelandswegen en bospaden. En het is nog niet alles: een aantal thematische tochten geven een heel andere, aparte kijk op het Pays de Famenne!

Om onze thematische tochten te zien, klik op de interactieve kaart!

 

Uw fietsroutes in mobiele versie!

Uw fietsuitstap naar het Pays de Famenne voorbereiden, helemaal volgens uw persoonlijke voorkeuren, dat gaat gewoon op wieltjes en is nog praktisch ook!De mobiele versie van de website geeft toegang tot de interactieve kaart en maakt uw geolokalisatie mogelijk.